Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto

Allergiblomster - Send blomster til en allergiker

Der er mange mennesker som er allergiske mod visse blomster og planter. Måske tror man ikke at det går at sende blomster eller give blomster til personer som er allergiske, men det er muligt hvis man vælger blomster som er allergivenlige. Der er mange forskellige allergiblomster som man både kan sende eller give som gave.

Eksempler på blomster og planter, der afgiver meget pollen og som kan forårsage besvær for mennesker med allergi er bl.a. hyacinter, gerbera, birkegrene, præstekraver, krysantemum, liljekonval, mimosa og have-morgenfrue. De nævnte blomster er også blomster der kan have en stærk duft. Til og med nelliker, der ikke dufter meget, kan forårsage besvær. For at være på den sikre side bør man vælge de blomster der ikke har duft eller afgiver pollen.

Gode eksempler på blomster som man kan sende eller give til en allergiker er texasklokker,  phalaenopsis orkidé, veronica, moderne roser uden duft, løvemund, klokkeblomster, strelitzia – paradisfugl, asparagus, gentiana, astilbe, rævehaleamarant, almindelig sankthansurt, scabiosa, venussko og galaxeblade. Roser, der er kendte for sin herlige duft, findes nu i duftfrie varianter og kan dermed også være en allergiblomst

Potteplanter kan også være allergifremkaldende, men der er flere sorter som man sagtens kan sende eller give væk. Nogle gode eksempler på potteplanter, som man kan give til en allergiker er paradistræ, klokkeranke, bladkaktus, kalanchoë, brudeorkidé – phalaenopsis, venussko, daddelpalme, bregne, elefantfod, rosenmyrte, væddeløber, calathea crocata, trillingeranke, stuegran, malvastrum eller zebraplante.

Er du usikker kan du spørge din lokale blomsterhandler om hvilke blomster som du kan give til en allergiker. Uanset om man er allergiker eller ej, så er det altid dejligt at få blomster.