Rød og hvid amaryllis

Amaryllis - sådan gør du!

Amaryllis er traditionelt en af vore mest populære juleblomster. I Danmark er de måske først og fremmest potteplanter, selv om vi godt kan have dem udenfor når det bliver varmere i vejret. Imponerende ser de ud, og derfor er det så skægt at de er blandt de letteste løgplanter at lykkes med. De får ofte store blomster på mindre end fem uger fra du planter dem. Så med en lille smule planlægning har du flotte, blomstrende amaryllis til jul!

Amaryllis i kurv

Sådan lykkes du med amaryllis

Først vælger du omhyggeligt løg. Hvis du vil at den skal blomstre til jul, bør du vælge en som er forbehandlet og sætte den i midten af november. Pas på at den ikke er beskadiget eller blød. Alternativt kan du købe et løg som allerede er plantet. (Længere syd på i Europa er amaryllis en tidlig forårsplante.) Vil du at din amaryllis skal blomstre senere, kan du vælge et ubehandlet løg.

Sæt rødderne i vand, år du kommer hjem. NB! Kun røddene, ikke hele løget.

Dagen efter sætter du løget i jord, almindelig blomsterjord er helt fint. Vælg en stabil krukke. Amaryllisen bliver høj, og så den måde undgår du at den vælter. Vand jorden godt og sæt krukken varmt og mørkt. Nu skal amaryllisen ikke have mere vand før stilken begynder at stikke op. Det tager ca. en uge.

Efter dette skal du vande sparsomt. Når amaryllisen blomstrer, vil den gerne stå nogenlunde køligt. Blomsten tåler meget lys, men skal helst ikke stå i direkte sollys.

For at den skal blomstre igen

Når blomstringen er slut, skærer du klokkestilken væk og venter på der kommer flere frem.

Når alle stilke har blomstret færdig, skal du bruge mere vand og give lidt gødning hver uge.

Om sommeren kan du sætte krukken ud i haven. Amaryllis vil gerne have halvskygge. Fortsæt med at vande og gøde i denne periode.

Til efteråret skal du ikke vande. Lad bladene visne. Sæt krukken køligt og mørkt så din amaryllis kan hvile.

I det tidlige forår kan du begynde at vente på nye knopper og at den skal blomstre igen.

Amaryllis i vindue

Kundservice