Min konto
blomsterkrans

Bind din egen blomsterkrans

Tag til bryllup og konfirmation med blomster i håret. Sådan binder du nemt en blomsterkrans, som var du professionel blomsterbinder - trin for trin.

Skal du til konfirmation eller bryllup hen over sommeren? Bind din egen blomsterkrans. Vælg dine yndlingsblomster eller blomster, der matcher din kjole. Vi giver dig tips til, hvordan du binder en flot blomsterkrans – præcis som en professionel blomsterbinder.

Hvordan laver man en blomsterkrans?

Närbild på en amaryllis pistiller

Du skal bruge

Til din blomsterkrans skal du bruge ståltråd, blomstertrådblomster- og silkebånd. Og selvfølgelig en masse skønne blomster og masser af grønt..

Sådan laver du basen

Mål ud, hvor meget stråltråd du skal bruge, og lav to løkker i enderne. Brug blomstertape til rammen, så blomsterne sidder bedre fast.

Olika amaryllis uppradade i en fönsterkarm.
Rena vaser med kallt vatten.

Blomster til kransen

I denne krans finder du løvefod, musetorn, kvistroser, brudeslør, santini og prærieklokke. Andre blomster og grønne blade, der passer i en blomsterkrans, er for eksempel: vedbend, hortensia, nellike, kornblomst, tusindfryd og valmue. Når du har udvalgt dine blomster, klipper du stilkene, så de bliver ca. 5 cm lange.

Sæt blomsterne fast i kransen

Nu er det tid til at sætte blomsterne fast i kransen. Begynd med at binde blomstertråden fast længst ude på ståltråden. Tag nogle blomster, vikl 2-3 gange rundt om stilkene med blomstertråd. Tilføj derefter nye blomster, og vikl dem fast. Husk at stramme godt nok med blomstertråden, så blomsterne sidder fast, men ikke for hårdt, så blomsterne knækker. Fortsæt med at vikle ind med et par blomster ad gangen, indtil kransen er færdig. Bind blomstertråden fast efter sidste omgang.

Kvinna som håller en amaryllisbukett.
Händer som kupar en amaryllisblomma.

Bind silkebåndet fast

Tag et langt silkebånd og træk det gennem begge løkker. Sæt kransen på hovedet og bind silkebåndet i en smuk sløjfe bagpå.

Din egen blomsterkrans

Nu har du din egen smukke blomsterkrans, der holder til langt ud på sommernatten. Har du bundet kransen dagen før festen? Skyl den færdige krans, og læg den i en pose. Herefter lægger du posen i køleskabet natten over.

Fem vita amaryllis i krukor i en fönsterkarm.