Dekorationer pasningsvejledning

Dekorationer pasningsvejledning

Blomster i en dekoration sidder i blomsterskum, som først er blevet mættet med vand. Se her hvad du kan gøre for at nyde dekorationen så længe som muligt.


Dekoration eller buket?
I begge tilfælde bruger dine blomsterhandlere afskårne blomster, der har brug for individuel pleje. Men i modsætning til en buket er en dekoration lavet med en særlig støtte, nemlig blomsterskum. Dette skum kan placeres i en vase, i en potte, i en smuk beholder eller anvendes alene og f.eks. dækket af blade. I modsætning til en buket skal en dekoration ikke sættes direkte i vand. Men dine blomster vil stadig have brug for at få vand!


Blomsterskum, dine blomsters bedste ven
Grundlæggende er blomsterskum det samme som det, der er inden i blomstens stilk - en svampe-lignende masse, som absorberer vandet. Dette lette og porøse materiale er også pH afbalanceret, så surhedsgraden i blomsternes miljø forbliver på et optimalt niveau. Blomsterskum blev opfundet i 1954 af firmaet Smithers-Oasis, og dette har været en slags revolution for blomsterhandlere hjælpe dem til at skabe originale figurer som runde borddekorationer, begravelseskors, blomster i kurve ... Blomsterskum øger også dekorationens levetid ved at give en stabil mængde fugt, da det kan rumme store mængder vand.


Vand
Din blomsterhandler har forberedt blomsterskummet omhyggeligt, så dine blomster kan få alle de næringsstoffer og det vand, der er nødvendigt. Ved at bruge en stor beholder eller en vask fyldt med vand fra hanen og specifik blomsternæring til blomsterskum. Dette vil forlænge dekorationens levetid med op til 30% på grund af den høje absorption af vand så den ikke drypper, hvilket gør det nemt at klippe og holde stænglerne godt på plads. Det eneste du skal gøre er at vande lidt hver dag eller hver 2. dag alt efter dekorationens størrelse og sæson ... Ingen grund til at tilføje blomsternæring i vandet eftersom den mængde som blomsterhandleren tilsatte er tilstrækkelig.

Tip: Brug en lille vandkande for at vande inde i midten af selve dekorationen.


Vil du prøve selv?
Her er nogle tricks og fiduser du kan benytte hvis du har fået mod på at skabe din egen dekoration med blomsterskum:

  • Fyld en stor skål eller vask med vand, placer blomsterskummet i vandet – færdig! Lad det synke ned selv og vent til vandet absorberes helt. Hvis man er for utålmodig og skubber blomsterskummet ned under vandet vil skabe en luftlomme indeni skummet og når du laver dekorationen vil du sætte stilkene lige ind i en luftlomme så de ikke får vand.
  • Når din skum er klar, vil det blive mørkere i farven. Tag det forsigtigt op af vandet og placér det direkte i din beholder. Sørg for den valgte beholder er stor nok. Har du valgt en kurv i træ eller en ikke vandtæt beholder, kan du fore den med plast inden for at forhindre at det drypper.
Kundservice