Euroflorist

Sommer med Fia

Holder du også af sommeren og alt det naturen har at byde på på denne tid af året? Ikke nok med at bordpynten er lige ved hånden i form af de mange sommerblomster, der er også både bær og blade der kan bruges til spændende ting. Prøv fx at lave saft af solbærblade. Lyder det underligt? Det smager rigtig godt og er superlækkert både til grillmad eller fx rabarbercrumble - en klassiker der ser lige så uimodståelig ud som den smager. Her får du opskriften på både saft og kage.
God fornøjelse!

SAFT PÅ SOLBÆRBLADE

Nem | Forberedes dagen inden

Giver 2,5 l. koncentreret saft


2 l. solbærblade

2 1/2 l. vand

1 spsk. citronsyre

2 - 3 dl. sukker

danskvand

isklumper

citronskiver

Skyl solbærbladene grundigt og læg dem i en skål. Hæld kogende vand på. Tilsæt sukker og rør indtil det opløses. Rør citronsyre i. Dæk skålen til og lad den stå 1 døgn. Si saften.
Fortyndes med danskvand og serveres med isterninger og citronskiver.

Kaffeslabberas i kolonihaven

RABARBERCRUMBLE

Nem | 45 min.

6 portioner


500 g. rabarber

½ spsk. kartoffelmel

1 tsk. kanel

4 spsk. sukker


Smuldredej

1½ dl. havregryn

1½ dl. hvedemel

½ dl. sukker

125 g. smør


Vaniljeis eller creme fraiche


Sæt ovnen på 225°. Skær rabarberne i skiver. Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og sukker i et ildfast fad. Bland havregryn, hvedemel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det hele med melblandingen. Fordel dejen over rabarberne. Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
Server med vaniljeis eller creme fraiche.

Kundservice