Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto

Inspiration: julekranse

Et af de første tegn på at julen kommer er den traditionelle julekrans som mange hænger på døren. Der hænger den og hilser julen og dens gæster velkommen i den mørke tid. Er kransen af de rette materialer, dufter den endda af jul!

Gode materialer til julekransen

Naturmaterialer som gran, kviste, halm, blade og kogler passer perfekt til en julekrans. Silkebånd kan vikles om kransen som pynt og kan også kan fungere som ophæng. Dørkransen er i sagens natur gerne rund, men den kan også være hjerteformet eller til og med stjerneformet.

Gode materialer til julekransen

Vidste du at ...

... traditionen med adventskranse ligesom juletræet kommer fra Tyskland?
De fire lys symboliserer de fire søndage i advent, og skal i følge tradionen tændes et efter et, så alle fire lys brænder 4. søndag i advent.

Dørkrans

Pas på din krans

Kranse kan ikke lide varme. Hold den væk fra varmekilder og direkte sollys. Kransen foretrækker halvskygge og kan med fordel placeres køligt. Har du den indendøre, kan du holde den frisk ved at bade den med en vandforstøver en gang imellem.

Hvorfor dørkrans til jul?

Julekransen har en lang historie. Den kan faktisk spores tilbake til de gamle perserne. Julekransen har en lang historie. Den kan faktisk spores tilbage til de gamle persere. Dengang var kransen et symbol på magt og fremgang. I Hellas blev laurbærkransen brugt til at hædre vinderne i de olympiske lege. I Romerriget var det kejserne der brugte dem. (Du har vel læst Astérix?))
Sammenhængen mellem antikkens Hellas, kejserne i Romerriget og dagens dørkranse er måske ikke åbenlys. Men det siges at idrætsmændene hang deres kranse på væggen som et trofæ. Og det blev oprindelsen til skikken med at hænge kranse på døren.

Tur i skoven