Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto

Det er nemt at lave en julesammenplantning og en du selv har lavet, er desuden en god og værdsat værtsgave til julens festlige sammenkomster. Her vil vi give dig inspiration til, hvordan du gør – trin for trin.

Sådan laver du en enkel julesammenplantning

Material till midsommarkrans

Du skal bruge

Start med at finde noget at plante i. Det kan være en smuk skål eller en gammel lerkrukke. Du kan også lave en enkel julesammenplantning i en gammel kaffekop, du f.eks. har fundet på et loppemarked. Du skal også bruge jord, planter efter sæsonen, grønt mos til at dække jorden med og pynt. Du kan bruge kogler, julekugler, kanelstænger og andet dekorativt pynt.

Sådan starter du

Start med at lægge et par centimeter jord i bunden af krukken/skålen for at lave et fundament til planterne. Det gør, at planterne står stabilt på bunden.

Floratejpa midsommarkransen
Blommor till midsommarkransen

Placer planterne

Placer dine planter. I denne julesammenplantning har vi valgt at bruge julestjerne, vedbend, kalanchoe, husløg og gran. Vælg gerne planter, der har forskellige former. En der er høj, en der er lavere og en plante der er mere hængende.  Overvej hvor og i hvilken retning julesammenplantningen skal stå, så bliver det nemmere at afgøre, hvordan planterne skal plantes. Tænk over, om der skal være en for- eller bagside, eller om den skal stå midt på et bord og kunne ses fra alle sider.

Plant og dæk med mos

Når du har placeret alle planterne og er tilfreds, skal du fylde jord på, så rødderne er dækket og planterne står stabilt. Dæk derefter jorden med grønt mos. Sørg for at dække med grønt mos overalt, så det bliver rigtig fint.

Surra fast blommorna med ståltråd
Sidenband till midsommarkransen

Det sidste touch

Afslut med at sætte julekugler eller anden pynt på for at give sammenplantningen det sidste touch. Vær kreativ med pynten. Husk at sætte pynten, så der er balance i julesammenplantningen, og den ikke ser for rodet ud.

Færdig julesammenplantning

Så er julesammenplantningen klar. Pynt op derhjemme for at skabe julestemning eller giv den som værtsgave ved en julekomsammen.

Färdig midsommarkrans