Vidste du, at julestjernen er en plante som oprindelig kommer fra Mexico? Der kan den blive så næsten 4-5 meter høj.
Julestjernens latinske navn er Euphorbia pulcherrima. Aztekerne kaldte den cuetlaxochitl, og i følge deres tro fik den sin karakteristiske røde farve da en gudindes blod dryppede ned på bladene. I Danmark er den blandt vore allermest populære juleblomster, og den findes i lyserød, rød og hvid.
Ideelt set burde julestjernen stå i 12-14 graders varme, men hvem vil småfryse midt i julehyggen? Men måske du har plads til den et køligt sted om natten? I soveværelset eller ved hoveddøren?
Hold planten jævnt fugtig, men ikke vådere end at de øverste to-tre centimeter når at tørre ud inden du vander. Gødning er tabu for alle stueplanter helt til påske.
Hold julestjernen langt væk fra direkte sollys i vinduskarmen, træk fra vinduer, varme radiatorer og frugtfade. Modnende frugt afgiver metangasser som ingen planter eller snitblomster trives med.
Få ikke panik når julestjernen smider bladene. Det er helt naturligt i lidt sollys og meget stuevarme. Fortsæt med jævn, sparsom vanding frem til påske. Derefter kan du begynde med svag gødning i vandet. Ca. midt i maj øger du gødningsmængden hveranden gang du vander. Brug gerne regnvand.
Julestjernen kan få sin røde farve tilbage til næste år ved at kortdagsbehandle planten. Sæt den ind i et mørkt skab ca. tolv timer pr. døgn fra 1. september. Vand sparsomt. Efter skabsbehandlingen bruger julestjernen en måned på at få jer begge i julestemning igen.
At planten er giftig er en almindelig misforståelse. Det kan dog alligevel være smart at være forsigtig: Nogle kan få allergiske reaktioner af planten. At spise den kan medføre opkast og diarré, og plantesaft i kontakt med øjnene kan forårsage midlertidig blindhed.
Nu kan du sende en gave fra lokale blomsterbutikker, lavet med hjertet af en vore dygtige blomsterdekoratører og leveret til døren.
Se hele vores skønne julesortiment her.