Euroflorist

Valentinsdag historie

Der er flere meninger og historier omrking oprindelsen af Valentins dag. Sandsynligvis er sandheden en blanding af alle historierne.

Allerede i antikken var midten af februar forbundet med kærlighed og fertilitet.

I det antikken Grækenland var perioden forbundet med den hellige forbindelse mellem Zeus og Hera, der sås som et kærlighed og fertilitets symbol.

I det antikke Rom afholdt man i midten af februar en festival kaldet Lupercalia der var dedikeret til frugtbarhedsguden Lupercus. På den tid løbe præsterne fra Lupercus nøgne gennem Roms gader, efter at de havde ofret geder og drukket vin. Hvis man som kvinde rørte ved dem når de køb forbi, så kunne det afhjælpe fertilitetsproblemer.

Det var først i middelalderen at forbindelsen mellem kærlighed og Valentinsdag blev etableret. Nogle skrifter nævner at man i Frankrig havde set to fugle der parrede sig hvilket man så som et kærlighedssymbol. I denne periode var det tradition at elskende udvekslede små breve hvori de kaldte sig selv Valentin. Noget der har affødt mange legender.

Den mest kendte historie forbliver martyriumet for St. Valentin den 14. februar 270. På den tid udgik mange militære felttog fra Rom og de krævede en masse soldater. Kejser Claudius havde derfor forbudt ægteskab da han mente at gifte mænd var dårlige soldater der var mere bekymrede for deres hjem og familie end for hæren og en soldats pligt. Valentin arrangerede i hemmelighed bryllupper for soldaterne hvilket rejste kejserens vrede. Valentin blev efterfølgende arresteret og fængslet. I fængslet blev han ven med fangevogterens blinde datter. Efter et stykke tid genvandt hun synet. Inden Valentin blev tortureret og halshugget gav han denne pige hjerteformede blade underskrevet "fra din Valentin".

En tradition

I mange årtier har elskende udtrykt deres kærlighed ved at give en rød rose som et symbol på deres kærlighed. Det er den klassiske Valentins gave. Man kan dog også sende en buket med blandede blomster eller måske en stor buket fyldt med røde roser.

En smuk overraskelse

Overrask din elskede med en blomsterlevering på Valentinsdag. Takket være vores store netværk af florister kan vi leverer din Valentinsdag hilsen over hele Danmark og i det mest af verden. Se kollektionen med blomster til Valentinsdag og vælg den som du mener udtrykker din kærlighed. Bestil enkelt og let på hjemmesiden, så sørger vi for resten.

Tidligere så man Valentins dag som en dag for de elskende, kærester og ægtefolk. Men dagen er efterhånden blevet mere til en fejring af kærligheden generelt og venskab. Det er en af de mest populære dage at sende blomster på og udtrykke sin kærlighed, hvad enten det er til ens forældre, ens kæreste, ens bedste ven eller måske ens bedstemor.

Se vores kollektion med  blomster til Valentins dag her

Kundservice