Euroflorist
Stueplanter

Guide til pasning af stueplanter

Planter er både dekorative og kan fungere som luftrensere i boligen. Du kan have glæde af dem i mange år ved at følge disse få, enkle retningslinjer.

Planter og lys
Planter har brug for lys

Som hovedregel kræver blomstrende planter mere lys end grønne planter. Men igen gælder det om at læse vejledningen på selve planten. Blomstrende planter bør placeres i nærheden af et vindue, mens grønne planter ikke bør placeres i direkte sollys. De fleste planter vil have naturligt lys uden direkte sol. Planter vokser mod sollyset, så det kan være en god idé at dreje den en gang imellem så den vokser harmonisk.

vanding af planter
Vanding med måde

Alle stueplanter skal vandes nogenlunde regelmæssigt. Derfor gælder det om at have en god vandingsrutine. Følg de vandingsråd der står på plantens etiket og vand direkte i jorden. Lad ikke overskydende vand stå i potten for længe: En god tommelfingerregel er at hælde evt. overskydende vand ud efter ca. 30 min. Sæt potten i en underskål, så hverken vand eller potte ikke ødelægger møblerne.

Hortensia
Omplantning

Når du har købt en plante hjem til dig selv eller fået en foræret, skal du lade den akklimatisere sig ved at lade den blive i potten. Først efter nogle uger kan du plante den om i en ny og større potte. Du kan omplante ca. en gang om året, oftere hvis planten er ved at vælte, eller hvis rødderne stikker ud i bunden af potten, eller sjældnere hvis planten ser ud til at have det godt.

Grøn plante
Hold planterne sunde

Ser din plante lidt træt ud i vintermånederne, er den sikkert bare gået lidt i dvale og skal derfor ikke have ekstra næring. Men fra april til september vokser din stueplante og har brug for masser af næring. Fjern visne blomster og rådne blade og støv bladene af en gang imellem, så planten kan ånde og det mindsker risikoen for sygdomme og skadedyr.

heart Gem som favorit Alternate Text Fjern fra favoritter
Beskyttende vaccine
Beskyttende vaccine
fra 275 kr
heart Gem som favorit Alternate Text Fjern fra favoritter
Den perfekte gave
Den perfekte gave
fra 195 kr
heart Gem som favorit Alternate Text Fjern fra favoritter
FloristFias Favorit
FloristFias Favorit
fra 195 kr
Kundservice