Sådan får du succes med dine forårs sammenplantning

Når alt er tøet op efter vinteren, og forårssolen varmer jorden op, er det endelig tid til at plante forårsblomster. Sådan får du succes med dine forårsblomster.

Om dagen begynder foråret at spire frem, selvom nætterne stadig er kolde. Det er nu, du skal plante krokus, stedmoderblomster og påskeliljer. Disse forårsblomster kan nemlig tåle forårets svingende temperaturer. Følg vores råd, så du får held med dine forårsblomster. Sådan får du succes med forårsblomster


Sådan får du succes med forårsblomster

Planter i plantekrukker

5 råd - sådan får du succes med forårsblomster i krukker

  1. Hæld ca. en halv deciliter lecakugler i krukken.

  2. Fyld dernæst krukken op med jord.
  3. Plant dine forårsblomster, og sørg for at fylde godt ud med jord mellem planterne.
  4. Vand rigeligt, og stil krukken frem.
  5. Fjern løbende visne blomster, og vand i ny og næ, så du forlænger blomstringsperioden.

Skab et smukt forårsblomsterflor

Hvordan skal dine forårsblomster sammensættes? Du kan skabe en harmonisk sammenplantning med forårsblomster i samme farvenuancer, men du kan også prøve at sammensætte blomster i kontrastfarver, der fremhæver hinanden.

Selve plantekrukken er også vigtig for helhedsindtrykket. En klassisk terrakottakrukke giver ét udtryk, mens det f.eks. er noget helt andet med en zinkbalje. Kig i dine gemmer og se, hvad du har liggende af krukker, potter og baljer.

Dekorér din sammenplantning med grene fra haven. Brug meget gerne både sten og bark til at fylde op mellem blomsterne. Til påske kan du også pynte med påskeæg.

Hænder, der arrangerer forskellige udendørs blomster.
udvalg af planter i potter

Forårsblomster og råd om pasning

Der findes mange skønne forårsblomster til haven. Her er vores sæsonfavoritter.

Påskeliljer

Påskeliljer

Det er en sand forårsbebuder, der med sin gule farve er særligt smuk til påsken. Påskeliljer er meget hårdføre og kan tåle både minusgrader og sne.

Pasning: Placér krukken køligt, og undgå direkte sollys. Vand forsigtigt rundt om løgene, og pas på, at du ikke overvander.

Perlehyacint

Perlehyacint

Duften af perlehyacint er en rigtig forårsbebuder. Perlehyacintens smukke blå blomster gør den selvskrevet til at få en plads i din have.

Pasning: Plant den på en solrig plads, og vand ofte.

Krokus

Krokus

Krokus er en af de første blomster, der dukker frem, også selvom der stadig ligger sne.

Pasning: Vand krokus med måde, og placér planten et køligt sted.

Primula

Primula

Primulaer fås i mange farvekombinationer og giver altid et herligt farvepift blandt de andre blomster.

Pasning: Plant blomsten et solrigt sted, og vand hveranden dag, så jorden altid er fugtig.

Tusindfryd

Tusindfryd

Tusindfryd er en flot lille blomst, der fås i hvid med forskellige nuancer af rød og lyserød. Blomstens gule midte lyser om kap med solen på de smukkeste forårsdage.

Pasning: Tusindfryd trives bedst i veldrænet jord. Giv den gerne en svag gødningsblanding ved hver vanding. Opdel planterne alt efter behov.

Stedmoderblomster

Stedmoderblomster

De ser skrøbelige ud, men ligesom påskeliljer kan de tåle nattefrost. Det er en af vores mest populære forårsblomster, og du kan endda få dem i mange forskellige farver og former.

Pasning: Det er vigtigt, at dine stedmoderblomster ikke tørrer ud. Plant dem derfor gerne i en større potte/krukke, hvor jorden ikke så nemt bliver tør. Fjern løbende visne blomster, da det er med til at forlænge blomstringsperioden.