Fejr Mors dag

Mors dag er en særlig dag, hvor børn fejrer og ærer deres mødre med blomster, gaver eller kort for at vise deres påskønnelse og kærlighed. Uanset om det er vores egne mødre, bonusmødre, bedstemødre eller andre vigtige kvindelige skikkelser i vores liv, er Mors dag en tid til at fejre mor og vise vores taknemmelighed.


Hvornår er det Mors dag i Danmark?

I Danmark er det altid Mors dag den 2 søndag i maj. Det er en dag, hvor du kan hylde din mor, bonusmor eller en kvinde tæt på dig med gaver som blomster, DIY eller et håndskrevet kort, som viser påskønnelse. Mangler du ideer til, hvad du skal skrive på kortet til Mors dag? Bare rolig! Vi hjælper dig med ideer til forskellig korttekster til Mors dag.

Hvor stammer Mors dag fra?

Mors dag opstod første gang i USA i 1908, da læreren Anna Jarvis ønskede at hædre sin mor og hendes arbejde med en særlig dag. Siden 1919 er Mors dag blevet fejret i Sverige, og det var takket være forfatteren Cecilia Bååth-Holmberg. Det var hende, der indførte Mors dag den sidste søndag i maj, hvor der ifølge hende var masser af blomster og grønt i landet. Det er altid en god ide at give mor blomster på Mors dag. Vi hjælper dig gerne med at finde den perfekte buket til din mor.

Hvorfor fejrer vi Mors dag?

To gange om året er der dage, hvor vi kan hylde vores forældre lidt ekstra – Mors dag og Fars dag. Men hvad kom først, Mors dag eller Fars dag? Traditionen med at fejre Mors dag opstod tidligere end Fars dag. Mors dag er en dag, hvor du kan vise ekstra påskønnelse og taknemmelighed over for en kvindelig person i dit liv, ved at sende blomster, håndskrevne kort eller vise omsorg. Før i tiden var Mors dag den dag på året, hvor en mor kunne holde fri fra sine huslige pligter, men i dag fejres Mors dag på en lidt anderledes måde.

 

Hvornår er det Mors dag i andre lande?

Mors dag fejres over hele verden og falder på forskellige dage. I Sverige og blandt andet Frankrig, Haiti og Tunesien fejres Mors dag den sidste søndag i maj. I Danmark, Finland og USA er det Mors dag den anden søndag i maj, men i Norge fejres Mors dag den anden søndag i februar.