Er du også vild med hyacinter?

Vidste du at hyacinten ifølge græsk mytologi fik sit navn da Apollon skulle lære hvordan man kaster en diskos af Hyakinthos. Det gik dog så dårligt at Hyakinthos blev ramt og døde. Der hvor hans blod dryppede på jorden voksede der blomster op og dette var altså hyacinter.


Glasvaser i forskellige former og størrelser står i ruden. I midten af disse vaser står en gennemsigtig blå glasvase med en buket af hvide, abrikos, blå og lilla hyacint.

Hvor varmt?

Stil gerne hyacinter køligt over natten for at opnå en længere holdbarhed under blomstringstiden.

En buket hyacint er forrest i nuancer af lilla, pink, cerise og hvid i en baggrund af lilla med.

Hvor meget vand?

Vand med jævne mellemrum så jorden holder sig fugtig. Hvis stilken begynder at hælde til den ene side kan du støtte den med en blomsterpind.

Fyrrekogler drysses om en dyb vindueskarm blandt glasvaser i forskellige former og størrelser. Vaserne indeholder et sortiment af hyacint i forskellige blomstringsstadier.

Trivsel

Placér dine hyacinter lyst, dog ikke i direkte solskin. De trives både i vinduer og et stykke inde i rummet.

På en træveranda står en lav sort keramikgryde med tre hvide hyacinter. Bagved den står en sølvvandspand, der indeholder fyrregrene, der er viklet sammen med en lyskæde. To hvide bamser ligger i spanden på toppen af fyrren. På sin længde bag spanden står en trækasse. En lanterne med et lysende lys står oven på kassen. Til højre for spanden og kassen er en stor sort urne, der indeholder en grøn-abrikosfarvet hortensia. Husets facade i gråmalede træpaneler. Indgangsdøren er sort og indrammet af firkantede vinduer.

Giv hyacinten et langt liv

Skulle din hyacint være på vej til at blomstre for tidligt, kan du standse blomstringen ved at sætte planten i køleskabet. Hold jorden fugtig i mens og tag den ud i stuetemperatur, når du gerne vil have at den skal blomstre. Den kan stå i køleskabet i flere uger.

Løg forårsblomster ligger på avispapir med deres rødder og jord blotlagt. Keramiske potter og en vandkande er også placeret i midten af billedet

Stærk duft

Hyacinter har ofte en stærk duft. Blomsten er til besvær for mange allergikere, faktisk er den registreret som en af de værste allergiblomster af Astma- og Allergiforbundet. Men der findes varianter der har en mildere duft. Det er mest de hvide hyacinter, som f.eks. den normale White Pearl der er lidt mildere.

Vil du sende juleblomster?

Nu kan du sende en gave fra lokale blomsterbutikker, lavet med hjertet af en vore dygtige blomsterdekoratører og leveret til døren.

Se hele vores skønne julesortiment her.