Sådan passer du dine smukke orkidéer

Denne tropiske plante er super trendy og elegant. Sådan får du mest mulig glæde af den:


  • Orkidéer vil gerne have så meget lys som muligt, men undgå at placere dem i direkte sollys. Blomsten har godt af temperaturændringer på omkring 5 grader mellem dag og nat. Det er det mest optimale for blomstring.
  • Vand blomsten ved enten at sætte potten i vand eller placere potten i en spand og vande ovenfra så næsten hele potten står i vand. Fjern potten med det samme, undgå at der kommer vand på bladene da det kan skade blomsten.
  • Vand ca. en gang om ugen, og lad aldrig blomsten stå i vand. Orkideer er modstandsdygtige for tørke, så en almindelig fejl er faktisk at vande dem for meget. I vintermånederne kan det være nok at vande dem en gang hver anden måned.
  • Hvis du gerne vil give blomsten gødning, sørg for at du bruger speciel orkidegødning og kun i vækstperioden.

Hvordan passer jeg mine orkideer bedst?

For at passe dine orkideer bedst, anbefales det at placere dem et sted med indirekte lys, så de undgår direkte sollys. Orkideer trives bedst ved moderat temperatur og høj luftfugtighed. Vand dem sparsomt, og undgå at lade dem stå i vand. Brug en gødning, der er specielt formuleret til orkideer. Klip døde blomster og stilke forsigtigt af for at fremme ny blomsterdannelse.

Hvordan ved jeg, om min orkidé har brug for vand?

Orkideer har brug for en vis tørreperiode mellem vandingerne. Før du vander, skal du stikke en finger eller en træpind ned i jorden eller barken omkring rødderne. Hvis det føles tørt, har orkideen brug for vand. Hvis det stadig føles fugtigt, skal du vente med at vande.

Hvordan beskærer jeg min orkidé?

Beskæring af orkideer handler primært om at fjerne visne blomsterstængler og tørre blade. Klip forsigtigt de visne blomsterstængler af ved basis, og fjern eventuelle tørre eller døde blade ved roden. Dette vil hjælpe planten med at bruge sin energi til at danne nye blomster og skabe en mere sund vækst.