Efterårskrans – sådan binder du din egen krans

Når årstiden skifter og det begynder at blive mørkere udenfor, pynter vi gerne! En perfekt dekoration til efteråret er at lave din egen dørkrans for at skabe en hyggelig atmosfære.

Bind din egen efterårskrans til at hænge på døren. Vær kreativ og fyld den med alt, hvad der hører efteråret til, såsom lyng, rønnebær, blade, kogler og små æbler! Hvordan binder man en efterårskrans?


en krans af hø på en plaid og en saks. Hvad du skal bruge for at lave din egen efterårskrans

Du skal bruge

For at lave din efterårskrans skal du bruge en halmkrans, myrtetråd, blomster og planter efter smag og bånd til at hænge kransen op med. Husk, jo mindre krans og jo flere blomster, jo tykkere bliver resultatet. Derfor kan det være en god ide at vælge en størrelse på halmkransen, der ikke er for lille.

et bord med forskellige efterårsblomster og grønt på. Basen til at lave din egen efterårskrans

Vælg blomster

I denne krans har vi valgt at bruge eukalyptus, tidsler og blade plukket udenfor, fordi de giver et elegant og busket udseende og bliver meget flotte, når de tørrer! Du kan også bruge: lyng, små æbler, hyben, rønnebær, græs, tørrede bregner, vedbend, gæsling, lammeører, limonium, scabiosa frøstand, forskellige typer blade, kogler, ahornblade.
Inden du går i gang med dine blomster, kan du klippe stilken til, så den er ca. 5 cm lang. Så er blomsterne nemmere at arbejde med og stikker ikke uden for kransen.

en kvinde, der viser, hvordan man binder sin egen efterårskrans

Sådan begynder du at binde din efterårskrans

Start med at surre myrtetråden fast til den yderste ende af halmkransen for at fastgøre enden. Tag nogle blomster og læg dem mod halmkransen, vikl tråden 2-3 gange rundt om stænglerne. Så tilføjer du nye blomster og vikler dem fast. Husk at stramme tråden godt, så blomsterne også bliver siddende, efter de er tørre!

en kvinde, der viser, hvordan man spinder myretråden rundt om efterårskransen for at binde den

Fastgør tråden

Fortsæt indtil hele kransen er fuld af blomster! Fastgør tråden ved at surre den flere gange rundt om kransen. Prøv at lirke den ind mellem nogle blomster, så den ikke er synlig, for et professionelt resultat, ligesom hvis en florist havde bundet den!

en smuk efterårskrans lænet op ad et bord. Resultatet af, hvordan du binder din egen efterårskrans

Det færdige resultat

Afslut med at vikle et bånd efter eget valg om for at hænge din krans på døren. Vi har valgt at bruge et bredt silkebånd, men vælg det, der passer til din smag og dit hjem. Du kan være kreativ og bruge silkebånd, blonder, naturtråd, velour.

en smuk efterårskrans, som du selv binder. Efterårskrans hænger på døren

Taa-daa!

Hæng så din dørkrans op og lad den hænge hele efteråret for at komme i stemning!