Vælg den rigtige vase til den rigtige type blomster

Har du svært ved at vælge den rigtige type vase til dine afskårne blomster eller synes du, det ser flot ud, når du sætter din buket i en vase? – Bare rolig, vi giver dig de bedste tip til, hvad du bør overveje for at vælge den rigtige vase til den rigtige type blomster.


Gule blomster og grønt i to små vaser

Små vaser

Når du vil pynte dit hjem eller måske det dækkede middagsbord med små vaser, skal du tænke på ikke at fylde dem med for mange blomster og grønne kviste. Blomsterne og det grønne skal ikke tage overhånd, så find en fin balance. Nogle grønne kviste og et par afskårne blomster for farve.  

 

Blomsterfakir

Hvis du føler dig kreativ, er fakiren et perfekt værktøj til at skabe unikke blomsterarrangementer. Du kan stille den på en tallerken, i bunden af en vase eller direkte på bordet.   Arbejder du med tørrede blomster, er det fint at stille fakiren uden vand, men hvis det er blomster, der kræver vand, skal fakiren stå i vand.  Her har vi sat den i en mindre glasvase.

 Blomster i en lav vase
Gule liljer i en høj vase

Høj vase

I høje vaser er det bedst at sætte afskårne blomster med lange stængler som liljer, solsikker, pampasgræs og amaryllis til jul. I de høje vaser kan det også være flot at tilføje grønne blade som eukalyptus og fontænegræs sammen med afskårne blomster.

Rund vase

De fleste afskårne blomster passer i klassiske runde vaser. Har du fået en buket blomster eller har du bundet den selv, er den runde vase som regel det bedste valg til en håndbundet buket. Hvis vasen har en lille hals, giver det som regel bedre stabilitet til buketten.

Orange og ferskenfarvede blomster i en vase