Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto
Guide til pasning af stueplanter

Guide til pasning af stueplanter

Er du en af dem der har mange planteliv på samvittigheden? Få lidt grønnere fingre her! Ved at følge disse få, enkle retningslinjer kan du have glæde af dine stueplanter i mange år. Er du på jagt efter nye favoritter eller en grøn gave? Se vores plantekategori.


Planter og lys

Planter har brug for lys

Som hovedregel kræver blomstrende planter mere lys end grønne planter. Men igen gælder det om at læse vejledningen på selve planten. Blomstrende planter bør placeres i nærheden af et vindue, mens grønne planter ikke bør placeres i direkte sollys. De fleste planter vil have naturligt lys uden direkte sol. Planter vokser mod sollyset, så det kan være en god idé at dreje den en gang imellem så den vokser harmonisk.

vanding af planter

Vanding efter behov

Alle stueplanter skal vandes nogenlunde regelmæssigt. Derfor gælder det om at have en god vandingsrutine. Følg de vandingsråd der står på plantens etiket og vand direkte i jorden. Lad ikke overskydende vand stå i potten for længe: En god tommelfingerregel er at hælde evt. overskydende vand ud efter ca. 30 min. Sæt potten i en underskål, så hverken vand eller potte ikke ødelægger møblerne.

Hortensia

Omplantning

Når du har købt en plante hjem til dig selv eller fået en foræret, skal du lade den akklimatisere sig ved at lade den blive i potten. Først efter nogle uger kan du plante den om i en ny og større potte. Du kan omplante ca. en gang om året, oftere hvis planten er ved at vælte, eller hvis rødderne stikker ud i bunden af potten, eller sjældnere hvis planten ser ud til at have det godt.

Grøn plante

Hold planterne sunde

Ser din plante lidt træt ud i vintermånederne, er den sikkert bare gået lidt i dvale og skal derfor ikke have ekstra næring. Men fra april til september vokser din stueplante og har brug for masser af næring. Fjern visne blomster og rådne blade og støv bladene af en gang imellem, så planten kan ånde. Det mindsker risikoen for sygdomme og skadedyr.