Euroflorist
Planter pasningsvejledning

Planter pasningsvejledning

Uanset om de er grønne eller blomstrende er der masser af fordele ved planter: blandt andet at de kan reducere stress og skabe en følelse af velvære. Men hvornår skal de vandes? og hvor meget vand skal de have? skal de have gødning? hvorfor bliver bladene gule? Det har aldrig været lettere at få grønne fingre - vores dygtige blomsterhandlere er glade for at dele sine bedste tips med dig. 


Sørg for at planterne får det lys de har brug for
Blomstrende planter kræver en mere lys end grønne planter. Blomstrende planter bør placeres i nærheden af et vindue, mens grønne planter ikke bør placeres i direkte sollys.


Vand planterne efter behov
Blomstrende planter bør vandes næsten hver dag, hvis de står i direkte sollys. Dog bør man passe på at de ikke får for meget vand. Et godt tip er at helt bogstaveligt at stikke en finger i jorden for at mærke, om jorden er fugtig. Lad ikke vandet stå i potten for længe, en god tommelfingerregel er at hælde evt. overskydende vand ud efter ca. 30 min. End anden tommelfingerregel er at grønne planter gerne må være lidt tørre inden vanding, og ca. vandes en gang eller to ganger om ugen.


Gødning
Planter kan gødes jævnligt i vækstperioden.


Hold planterne sunde
Det mest almindelige problem er mider som gør at bladene bliver gule og producerer hvidt spindelvæv på undersiden. Hvis dine planter har mider er det vigtigt at udrydde dem. Flyt planterne væk fra vinduet og vask vindueskarm og. Et andet almindeligt problem er bladlus. Der findes specielle produkter til behandling af bladlus. Pas på ikke at overvande planterne da dette vil gøre dem mere modtagelige for sygdomme.


Kundservice