Euroflorist

Roser - Alletiders blomsterklassisker

De evigt populære roser

Roser kommer i mange forskellige former, farver og størrelser. En af de få farver man ikke kan få naturligt er de blå roser. Men det kan lade sig gøre med lidt farve. En af de mest populære og velkendte roser er dog Grand Prix rosen der er en af de største roser man kan få. Naomi og Passion roserne topper også listen over de mest populære roser.
Grand Prix rosen har en virkelig dyb rød farve, et stort blomsthoved og lange stilke (50-100 cm) som også er meget stabile. Denne rose er specielt populær på Valentinsdag hvor mange vælger at sende en enkelt rød rose. På grund af sin popularitet omkring Valentinsdag så stiger prisen på disse roser kraftigt i perioden. Grand Prix rosen dyrkes mange steder, men dem der normalt betragtes som havende den fineste kvalitet kommer fra nogle få avlere i Holland.

 

Rosernes sprog

Røde roser har en symbolsk værdi for de fleste af os. Det siges derudover at det betyder forskellige ting om du vælger at sende en enkelt rose, tre, syv, ti eller flere røde roser. Og det er ikke kun de røde roser der taler et bestemt sprog. Farven på roserne har også en særlig betydning, såsom den gule rose der står for venskab, mens de hvide står for uskyld. Betydningen varierer dog fra land til land så det er godt at være lidt forsigtig hvis man skal sende roser til udlandet. For eksempel betyder tre gule roser "Du er min ven" i Sverige, mens det i Norge kan betyde utroskab.
En enkelt rød rose er dog et sikkert kort overalt. Det er et universelt sprog der enkelt og rammende betyder "jeg elsker dig". Derfor er det et nemt og sikkert valg til Valentinsdag eller hvis du befinder dig i begyndelsen af et forhold. Lyserøde roser symboliserer kærlighed, ungdom og romantik, mens de gule roser ofte forbindes med venskab herhjemme.

 

Pas på dine roser

Roser kan holde i rigtig lang tid hvis du tager dig godt af dem. Først og fremmest skal du sørge for at få dem i vandet så hurtigt som muligt. Du starter med at give roserne et diagonalt snit. Brug en kniv eller skærende værktøj, hvis du bruger en saks presses stilkene sammen og forringer rosernes evne til at absorbere vand. Snittet skal være mindst 2 cm langt. Jo større snit jo bedre suger roserne vandet til sig. Vandet i vasen skal være lunkent, næsten varmt. Ca. 50 til 60 grader er en god temperatur. Glem ikke at fjerne bladene under vandlinjen da disse fremmer bakterievækst i vandet.
Blomsternæring er også godt hvis du ønsker at forlænge holdbarheden. Det er også vigtigt at du bruger en helt ren vase som ikke indeholder rester af bakterier fra en gammel buket.
God fornøjelse med de skønne roser!

Kundservice