Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto
Plejeråd roser

Roser – Fakta og plejeråd

Har du fået en buket smukke roser? Tag del i vores bedste tips til at få dine roser til at forblive smukke i lang tid. Hemmeligheden er kærlighed, frisk vand og lidt næring.

Hvad siger kærlighed mere end en buket smukke roser? Korrekt plejet kan romantikkens budbringer stå smukt i over en uge, nogle gange endda længere! Læs vores bedste tips til at maksimere bukettens levetid.

Sådan får du dine roser til at leve længere

Gör din vas ren

Vi tager det fra begyndelsen

Start med at give roserne et diagonalt snit. Brug en kniv eller andet skæreværktøj. Bruger du en saks, presses stænglerne sammen og forringer rosens evne til at optage vand. Snittet skal være cirka 2 cm langt, jo længere snittet er, jo bedre absorberer rosen vandet. Sæt roserne i vasen umiddelbart efter du har klippet stilkene så de ikke suger luft, det er det der får roserne til at visne.

Undgå nikkende roser

Fjern ikke emballagen med det samme, giv din buket et øjeblik til at vænne sig til stuetemperaturen, det forhindrer nikkende roser. Roser kan være meget følsomme. Og har de været uden vand i længere tid, har de måske haft tid til at suge luftbobler op i stænglerne. Ved at give dine roser lidt længere diagonale snit og lægge dem i varmt vand, mens de stadig har papiret omkring sig, forhindrer du nikkende roser. Hvis de stadig hænger med hovedet, kan du pakke dem ind i en papirkegle for at støtte dem i et par timer eller natten over. Når de har genvundet deres modstandsdygtighed, skal du erstatte vandet med koldt vand, så der ikke kommer uønskede bakterier ind i vasen.

Tulpaner och vatten
Så vattnar du dina tulpaner

Roser vil have en ren vase og koldt vand

Brug en ren vase, der ikke indeholder rester af bakterier fra en gammel buket, vask den grundigt. Nye fund siger, at alle blomster bør have koldt vand, fordi det hæmmer bakterievæksten. Husk at fjerne de blade, der kommer under vandlinjen, da de forurener vandet. Får du næring til din buket, hælder du denne i vandet, det forlænger holdbarheden. Husk at tjekke og justere vandstanden i vasen hver dag, roser er tørstige blomster! I løbet af natten kan du stille dine roser et køligt sted, og de holder længere.

Oplev vores rosenbuketter her.