✔ Levering samme dag    ✔ Sikker betaling     ✔ Prisvenligt udvalg ✔ Levering samme dag
Min konto
Send en favnfuld skønne tulipaner

Tulipaner

Vi går mod lysere tider. Og den smukkeste forårsbebuder er tulipanen. Uanset om den er hvid og sart eller stærk og farverig, bringer den glæde med sig, med sin knitrende friskhed.


Sådan får du tulipanerne til at holde længe

Sæt tulipaner i rene vaser
Sørg for at vasen er ren

Vask vasen grundigt med opvaskevand og skyl den godt med koldt vand.

Så meget vand skal tulipaner have
Hvor meget vand?

Der skal ikke så meget vand i vasen. Tulipanen trækker vand med hele stilken, så maks. 10 cm vand er nok.

Sådan snitter du tulipaner
Hvordan snitter du stilken?

Skær et lige snit ca. 2 cm oppe på stilken. Da tulipanen er utrolig tørstig, behøver du ikke snitte på skrå som for eksempel på roser.

Spænstige tulipaner
Giv spænstighed og styrke

Når tulipanerne kommer i vand, har de brug for at drikke og få spænstigheden tilbage. Derfor kan du lade bånd og plast blive siddende de første 30-60 minutter.

Tulipaner
Temperatur og miljø

Lad dem stå koldt om natten, så holder de længere. Tulipanerne er robuste blomster, de tåler træk. Vær forsigtig med evt. frost, men sæt dem heller ikke for varmt.

Vilde tulipaner
Efterfyldning af vand

Hvis du vil forhindre at tulipanerne vokser for vildt i vasen, skal du ikke fylde mere vand på hver dag. Dette gøres kun ved behov.

Hvilken slags vase klæder tulipanerne bedst?

Tulipanvase
Klassisk tulipanvase med bølget kant

Når man taler om tulipanvaser, menes som oftest på en vase med ujævn, bølget kant. Den giver nemlig tulipanerne støtte mens de strækker sig mod lyset.

Tulipaner som blikfang
Tulipaner som blikfang

En kæmpe buket tulipaner i en vase med stor åbning, giver det indtryk af et blomsterhav - et virkelig smukt blikfang i boligen!

Tulipaner i gennemsigtig vase
Effektfuldt i glasvase

Sætter du tulipanerne i en gennemsigtig vase, bliver de lyse, grønne stilke en flot kontrast til de (ofte) farverige blomster.

Tulipaner i høj og smal vase
Elegante tulipaner

Vil du have et elegant udtryk, kan du arrangere tulipanerne i en høj, smal vase.


Tulipantrends

Tulipantrends gennem tiden

I gamle dage brugte man ofte at sætte tulipanerne i specielle vaser, med hul til hver enkelt blomst. Vaserne skulle både vise blomstenes skønhed og være et tegn på velstand. Tulipaner var kostbare og ikke for hvem som helst. Vaser af denne type var almindelige i blandt andet Holland. Du har måske selv set dem? Vaser med huller til enkeltblomster er blevet mere og mere populært de seneste år.

Tulipaner for sig?

Vidste du, at tulipanerne fortsætter med at vokse i vasen? De strækker sig mod lyset og er blandt de mest dynamiske blomster vi kender. Mange foretrækker derfor at holde tulipanerne for sig og blander dem ikke med andre blomster, måske kun med undtagelse af lidt eukalyptus, olivengrene eller andet grønt. Andre elsker effekten af vildtvoksende tulipaner i spændende kombinationer med for eksempel ranunkler eller liljer.

Styling med tulipaner