Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto
tulipaner

Tulipaner – fakta og tip til pasning

Tulipaner er nogle af vores mest elskede snitblomster. De findes i en masse forskellige farver og former. Og hvis du passer dem godt, holder de sig pæne i over en uge. Her får du tip og råd til, hvordan du forlænger dine tulipaners holdbarhed.

Hvor længe holder tulipaner? Sørg for at klippe lidt af stilkene hver dag og sæt tulipanerne i frisk koldt vand. Med den rette pleje forbliver dine tulipaner smukke i over en uge.

Så får du dine tulipaner til at holde længere

tulipaner vase

Brug en ren vase

Det er vigtigt at bruge en ren vase. Hvis du bruger en snavset vase, vil bakterierne i vasen nedbryde tulipanerne for hurtigt. Hvilket er meget ærgerligt med så smukke blomster.

Sådan vander du dine tulipaner

Når du fylder vasen med vand, skal du kun fylde ca. 10 centimeter op. De vil ikke have mere vand end det. Brug frisk koldt vand. Det elsker dine tulipaner. Og sørg for, at vandet er rent. Begynder det at blive grumset, er det en god ide at skifte det for at fjerne bakterierne.

Sådan vander du dine tulipaner
tulipaner tips

Hvor ofte skal jeg fylde vand på?

Hvis du vil undgå, at dine tulipaner vokser for hurtigt og bliver ranglede, behøver du ikke fylde nyt vand på hver dag, men kun når det er nødvendigt. Men hvis du vil have tulipanerne til at vokse og trives, kan du fylde vand på så ofte det er nødvendigt. Hvis du også klipper stilkene hver anden dag, kan du få tulipanerne til at vokse, så de hænger smukt ud over vasens kant.

Klip dine tulipaner

Inden du stiller dine tulipaner i koldt vand, skal du klippe lidt af stilken. Ved at give stilken en nyt fint snit, hjælper du tulipanen med at suge vandet. Lav et lige snit ca. 2 centimeter fra enden af stilken. Du kan med fordel klippe dine tulipaner igen efter et par dage.

Klip dine tulipaner
Få sprøde tulipaner

Få sprøde tulipaner

Tulipaner, der står køligt om natten, holder længere. De tåler træk, men trives ikke i frostgrader eller for varmt. Hvis du har plads, kan du stille vasen i køleskabet natten over. Ellers er en lukket altan eller en udestue perfekt til formålet.

Tulipanbuket med løg

Lab en smuk tulipanbuket med løg. Det skaber en cool og rustik følelse. Vikl et smukt bånd om stilkene og stil din buket i et flot dybt fad. Hæld derefter lidt vand i bunden til løgenes rødder. Når tulipanerne er færdige med at blomstre, kan du gemme løgene og plante dem i haven.

Tulipanbuket med løg
Oplev vores tulipanbuketter her.