Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto
Banner hyacinter

Er du også vild med hyacinter?

Vidste du at hyacinten ifølge græsk mytologi fik sit navn da Apollon skulle lære hvordan man kaster en diskos af Hyakinthos. Det gik dog så dårligt at Hyakinthos blev ramt og døde. Der hvor hans blod dryppede på jorden voksede der blomster op og dette var altså hyacinter.

Hyacinter med løg

Hvor varmt?

Stil gerne hyacinter køligt over natten for at opnå en længere holdbarhed under blomstringstiden.

Hvide hyacinter

Hvor meget vand?

Vand med jævne mellemrum så jorden holder sig fugtig. Hvis stilken begynder at hælde til den ene side kan du støtte den med en blomsterpind.

Hyacinter i vinduet
Trivsel

Placér dine hyacinter lyst, dog ikke i direkte solskin. De trives både i vinduer og et stykke inde i rummet.

Hyacinter på havebord
Giv hyacinten et langt liv

Skulle din hyacint være på vej til at blomstre for tidligt, kan du standse blomstringen ved at sætte planten i køleskabet. Hold jorden fugtig i mens og tag den ud i stuetemperatur, når du gerne vil have at den skal blomstre. Den kan stå i køleskabet i flere uger.

Hyacinter i kande
Stærk duft

Hyacinter har ofte en stærk duft. Blomsten er til besvær for mange allergikere, faktisk er den registreret som en af de værste allergiblomster af Astma- og Allergiforbundet. Men der findes varianter der har en mildere duft. Det er mest de hvide hyacinter, som f.eks. den normale White Pearl der er lidt mildere.

Hyacinter på bord
Giftig?

Hyacinten er giftig hvis man skulle få den ide at spise den i store mængder. Grunden til at den er giftig er at den indeholder alkaloider.

Vil du sende juleblomster?

Nu kan du sende en gave fra lokale blomsterbutikker, lavet med hjertet af en vore dygtige blomsterdekoratører og leveret til døren.
Se hele vores skønne julesortiment her.