Levering samme dag e-mærket webshop Betal med MobilePay
Min konto

Krysantemum kan alt!

Krysantemum er en blomst som vi mest forbinder med sensommer og efterår. På denne tid af året er de mest populære både som plante i haven og som snitblomst hos vores blomsterhandlere.
Krysantemum findes i mange varianter. Der findes enkle blomster der minder om margueritten, store krysantemum med et fyldigt blomsterhoved og varianter hvor kronbladene er skeformede. Farveskalaen er også meget varieret og spænder fra hvide nuancer, til gul, lyserød, lilla og sågar grøn!

Lilla krysantemum

Krysantemum gjorde sit indtog i Skandinavien via Holland. I Holland havde man allerede i slutningen af 1600-tallet importeret blomsten fra Asien. Det blev meget hurtigt en populær blomst der spredte sig til hele Europa.

Orange krysantemum

I Japan og Kina er krysantemum en gammelkendt plante der har været dyrket i over 3000 år. Man har ikke kun brugt planten til pynt, men også som en medicinsk plante da man mente at den besad nyttige egenskaber. En kendt egenskab er at blomsten er god til at rense luften.

Buket med krysantemum

Krysantemum som snitblomst fås også i et væld af varianter. Kronbladene kan være både afrundede og spidse, korte og lange. Blomsterhovedet kan variere fra stjerneformet til rundt som en bold. En buket fyldt med krysantemum er skøn i sig selv, men de er også fantastiske i blandede buketter, for der findes altid en krysantemum der matcher de andre blomster.

Blomsten er også meget brugt i blomsterdekorationer og sammenplantninger. Kort sagt er det en meget anvendelig og populær blomst der kan bruges i næsten alle blomstersammenhænge.

Krans med krysantemum
Krysantemum i potte

Krysantemum i potter skal vandes regelmæssigt for at undgå at tørre ud. Den kan visne hurtigt og miste sine kronblade, hvis den ikke bliver passet ordentligt. Den skal stå lyst, men ikke udsættes for direkte sollys hele tiden.

Afskårne blomster skal i lunkent vand i frisk vand som skal skiftes hver eller hveranden dag. Hvis du passer godt på dine krysantemumsnitblomster, kan de holde i flere uger.

Krysantemum som snitblomst