Georginer – sensommerens dronning

Georginer - eller dahlia - med sin farvestrålende charme er en helt fantastisk blomst. Den blomster i juli og august og er utrolig flot i en sensommerbuket.

Georginer er en elsket blomst, især som haveplante, men også som afskåret blomst om sensommeren og efteråret.

Georgine, en af vores mest elskede blomster


en gul dahlia, der står alene i en lille vase på en dug

Sådan passer du dine georginer

1. Rens stilken for blade, så de ikke kommer ned i vandet. Når bladene er i vandet, dannes der bakterier, som fremskynder nedbrydningsprocessen.

2. Giv stilken et nyt snit, inden du sætter den i vand, så blomsten kan suge vandet ordentligt til sig.

3. Et trick, du kan bruge, er at sætte stilkene i næsten kogende vand i en times tid først. Dette siges at forlænge georginens holdbarhed.

4. Sæt dem derefter i koldt vand med blomsternæring i. Og du bør skifte vand hver dag for at kunne nyde dine georginer så længe som muligt.

to hænder graver jord op fra en sæk for at plante dahlier georginer

Hvordan passer man en georgine i krukke?

1. Brug en plastspand eller krukke med hul i bunden, gerne 20 liter.

2. Fyld krukken med plantejord og sæt knolden 10 cm under jordoverfladen. Marts-april er et godt tidspunkt at vække knoldene til live.

3. Stil din dahlia et lyst og køligt sted.

4. Vand sparsomt, indtil grønne skud begynder at vokse op af jorden. Når din georgin i krukke begynder at vokse, er det vigtigt at vande regelmæssigt. De kan ikke lide at tørre ud. Desuden er der større risiko for meldugsangreb, hvis planter i krukker har fået lov til at tørre ud gentagne gange.

en buket gule roser, lyserøde dahliaer, pink lilla santini og hvide blomster ligger i en kurv ved stranden

Georgine i buket

Georginen er en meget værdsat afskåret blomst. Den passer perfekt alene, måske i en skøn buket med blandede varianter eller samme sort.

Den egner sig selvfølgelig også i en sensommerbuket sammen med andre blomster.

Det er nemt at få succes med dahliaer i blomsterarrangementer, og det er fint at blande forskellige sorter. Lad dig inspirere af deres farver og fantastiske former.

I denne buket har vi blandet mørkerosa georginer og santini sammen med abrikosfarvede roser og røllike. Og naturligvis sæsonens grønt.

gule georginer i små vaser på et dækket sommerbord

Georginer i små vaser

Pynt op til din sensommerfest med georginen. Saml dine små vaser og stil dem på bordet med hver sin georgin i. Gør din bordpynt farverig med georginer i masser af farver og former, eller vælg en farve, der passer til festens tema. Det vil med garanti imponere dine gæster.