Bind din egen blomsterkrans

Tag til bryllup og konfirmation med blomster i håret. Sådan binder du nemt en blomsterkrans, som var du professionel blomsterbinder - trin for trin.

Skal du til konfirmation eller bryllup hen over sommeren? Bind din egen blomsterkrans. Vælg dine yndlingsblomster eller blomster, der matcher din kjole. Vi giver dig tips til, hvordan du binder en flot blomsterkrans – præcis som en professionel blomsterbinder. Hvordan laver man en blomsterkrans?


Blomstertape og tråd ligger langs to længder lyserødt bånd. En spole af tråd, sekatører og saks er ved siden af disse genstande. Alt er placeret på baggrund af linned.

Du skal bruge

Til din blomsterkrans skal du bruge ståltråd, blomstertråd,  blomster- og silkebånd. Og selvfølgelig en masse skønne blomster og masser af grønt...

Nogen vikler blomstertape omkring en smule tråd. I baggrunden er der taperullen sammen med løse blomster og et fad med jordbær.

Sådan laver du basen

Mål ud, hvor meget stråltråd du skal bruge, og lav to løkker i enderne. Brug blomstertape til rammen, så blomsterne sidder bedre fast.

Løse blåklokker, roser, babys ånde og krysantemum ligger på en baggrund af linned

Blomster til kransen

I denne krans finder du løvefod, musetorn, kvistroser, brudeslør, santini og prærieklokke. Andre blomster og grønne blade, der passer i en blomsterkrans, er for eksempel: vedbend, hortensia, nellike, kornblomst, tusindfryd og valmue. Når du har udvalgt dine blomster, klipper du stilkene, så de bliver ca. 5 cm lange.

Forskellige blomster bliver håndbundet i tråd med en baggrund af hvidstribet bomuld.

Sæt blomsterne fast i kransen

Nu er det tid til at sætte blomsterne fast i kransen. Begynd med at binde blomstertråden fast længst ude på ståltråden. Tag nogle blomster, vikl 2-3 gange rundt om stilkene med blomstertråd. Tilføj derefter nye blomster, og vikl dem fast. Husk at stramme godt nok med blomstertråden, så blomsterne sidder fast, men ikke for hårdt, så blomsterne knækker. Fortsæt med at vikle ind med et par blomster ad gangen, indtil kransen er færdig. Bind blomstertråden fast efter sidste omgang.

En krans af blomster i hvidt og pink sammen med grønt bliver håndbundet med lyserødt bånd. En grøn blomstret kjole sammen med et hvidstribet bomuldspålæg ses i baggrunden.

Bind silkebåndet fast

Tag et langt silkebånd og træk det gennem begge løkker. Sæt kransen på hovedet og bind silkebåndet i en smuk sløjfe bagpå.

En krans af blomster i hvidt og pink sammen med grønt er bundet med lyserødt bånd er blevet placeret på hovedet af en person med langt lysebrunt/blondt hår. En hånd er strakt ud og justerer En grøn blomstret kjole sammen med et hvidstribet bomuldspålæg ses i baggrunden. Personen er udendørs, hvor grønt, en vækstkasse og hegn er sløret i baggrunden.

Din egen blomsterkrans

Nu har du din egen smukke blomsterkrans, der holder til langt ud på sommernatten. Har du bundet kransen dagen før festen? Skyl den færdige krans, og læg den i en pose. Herefter lægger du posen i køleskabet natten over.