Min konto
Pæoner

Pæoner - blomsternes konge

I slutningen af april til begyndelsen af juli er blomsterbutikkerne fyldt med pæoner. Her giver vi dig fire tips, der får dine pæoner til at holde længere.

Med de store smukke blomster og skønne duft bliver de et smukt indslag i dit hjem. Så benyt lejligheden til at købe nogle hjem, så du kan se dem gå fra knop til storslået blomst. Som med alle andre afskårne blomster føles det godt at give blomsterne lidt ekstra kærlighed.

Plejetips til pæoner:

Plejetips til pæoner

Skær dine pæoner

Klip dine pæoner: Det er ikke nok, at blomsterhandleren allerede har skåret et snit i stilken. Papiret med vand - som blomsten er blevet transporteret i - sætter sig i snittets porer. Så gør det til en vane altid at klippe et stykke af dem, når du kommer hjem. Klip hver anden til tredje dag for at fortsætte med at holde snittet rent.

Vand dine pæoner

Lunkent vand: Eftersom pæonen er en urteart, trives den bedst i lunkent vand. Glem ikke at rense vandet for blade, der ligger og danner bakterier og alger. Skift gerne vandet hver anden dag, så det er rent.

Sprøjt med vand: Blomstrer din pæon ikke? Prøv at sprøjte og bade den med koldt vand. Af og til kan den klæbrige overflade på toppen forhindre blomsten i at blomstre.

Undgå sollys: Vil du nyde blomsten ekstra længe? Placér den et skyggefuldt sted, så du udsætter blomstringen.

Pionerer i postkassen