✔ Levering samme dag    ✔ Sikker betaling     ✔ Prisvenligt udvalg ✔ Levering samme dag
Min konto
Sådan passer du afskårne blomster

Sådan passer du afskårne blomster

Uanset om de er kompakte og runde eller luftige og langstilkede, er de en af de mest populære binderier. Det er afgørende for holdbarheden at blomsterstænglerne snittes inden de sættes i vand, men det er heller ikke helt uvæsentligt hvilket værktøj der bruges til dette! Hvis du vil have glæde af din buket længe, kan disse råd være værd at følge.

1. Brug en ren vase eller beholder

Det er naturligt at rengøre en vase efter brug, men vidste du, at det også er vigtigt at rengøre den inden brug? Selvom du opbevarer dine vaser i et skab eller tildækkede kan de blive støvede. Professionelle florister har specielle rengøringsmidler eller tabletter til butikkerne men helt almindeligt opvaskemiddel fungerer fint derhjemme. Der kan hurtigt kommer bakterier i blomstervandet som forurener stænglerne helt op til blomsterhovederne. Derfor er det vigtigt at forebygge. Tip: Når du har modtaget en buket, kan du sætte den I van dog vente ca. 30 min. inden du fjerne indpakningspapiret. Dette for at blomsterne kan nå at vende sig til sine nye omgivelser /akklimatisere sig. Særligt om vinteren eller om sommeren når temperaturen skifter kan blomsterne få et chok.

2. Brug postevand med blomsternæring

Helt almindeligt rumtempereret vand fra vandhanen er perfekt til at få luftboblerne ved stænglerne til at forsvinde. Blomster har brug for vand, men vand alene gør det ikke. Den lille pakke der fulgte med buketten har det der skal til – det er nemlig blomsternæring. Mange mennesker synes, at det er noget vrøvl, men det er meget nyttigt, da det øger blomsternes levetid i vasen med et gennemsnit på 60% i forhold til vand alene. Blomsternæring reducerer også pH-værdien og stimulerer vand- og næringsoptag. Ved at dræbe bakterier i vandet, vil blomsternæringen hjælpe de afskårne blomster med at folde sig ud.

3. Fjern blade under vandlinjen

Det er vigtigt at forberede blomsterne. Fjern alle overflødige blade, inden du sætter buketten i vasen. Enhver blomst og ethvert blad som havner under vanlinjen vil forurene vandet og forringe holdbarheden væsentligt. Den gyldne regel er at fjerne alle blade under vandlinjen. Udover at de skaber grobund for bakterier, kan blade i vandet give ubehagelig lugt.

4. Giv stænglerne et snit med en skarp kniv

Inden blomsterne kommer hjem til dig, har de været ude på en meget lang rejse. Når producenten klipper silken første gang, heler den sig selv ved at skabe en slags naturlig beskyttelse mod infektioner og dehydrering. Når blomsten har været uden vand i mere end 30 min., er det vigtigt at give stilken et nyt snit. Brug altid en ren, skarp kniv eller en ren beskæresaks, bruge aldrig en saks som simpelthen vil knuse fibrene så vandet vil ikke kunne nå op i toppen af blomsten. Skær altid en stor overflade (2 til 5 cm) i en 45 ° vinkel, da en stor overflade optager meget mere vand og næringsstoffer end en lille. Efter et par dage kan du tage buketten ud af vasen og give stilkene et nyt snit. 1 cm er nok til at sørge for, at bunden af stilkene ikke tilstoppes med bakterier og skidt fra blomstervandet.

5. Beskyt mod direkte lys, varme, frugt og træk

Lys og varme er afgørende for at blomsterne kan vokse og udvikle sig i horden, men når de er skåret, kan det give den modsatte effekt. Direkte sollys eller ekstrem varme vil simpelthen brænde blomsterne ligesom den kan skade vores hud. Høj temperatur vil accelerere vandfordampning og dermed dehydrering af blomsterne. Vandtemperaturen vil også øge og give perfekte betingelser for bakterievækst! Undgå at placere vasen lige ved vinduet, eller varme radiatorer. Træk er også farligt for dine blomster, eftersom det fremskynder fordampningen af det beskyttende vandlag i blomster og blade. Vi anbefaler også at holde dine blomster væk fra moden frugt, som producerer ethylen. Denne gas er den rene gift for dine afskårne blomster.

6. Lad blomsterne overnatte i et køligt rum

Dine blomster vil holde længere, hvis du sætter dem i et køligt rum om natten. Denne pause er nødvendig for at hjælpe dine blomster med at forsinke den naturlige ældningsproces. Alt efter sæson kan du lade dem stå på altanen, udenfor eller i en kælder, men endelig frostfrit om vinteren!

7. Tilsæt vand, hvis nødvendigt

Vasens optimale størrelse bør være omkring 40 til 60% af blomsternes højde, og vandet bør holdes til minimum en liter i en vase til små buketter og 2-3 liter til store buketter. Tjek vandet hver dag, og fyld efter hvis nødvendigt. Hvis du har brugt den rigtige mængde blomsternæring, skal du bare justere vandmængden. Men hvis du ser at vandet er grumset eller snavset, bør du skifte det helt. Tøm vasen, rengør den omhyggeligt, giv stænglerne et nyt snit og fyld vasen med vand fra hanen og blomsternæring. Så er det bare at nyde dine smukke blomster!

Husk!

Brug en ren, skarp kniv eller en beskæresaks til at give stænglerne et snit og fjern blade under vandlinjen

Vand!

Brug en ren vase, frisk vand og blomsternæring

Pasning!

Ingen direkte sol, varme eller modne frugter ved siden af blomsterne

Nyd!

Smil og nyd dine smukke blomster.